Wijnproeverij

ZIN IN EEN WIJNPROEVERIJ?

Een verjaardags- of bedrijfsfeestje opluisteren met een wijnproeverij?
Of zomaar met een paar vrienden bij u thuis wijn proeven?
Informeert u eens naar de mogelijkheden. Wij zijn voor van alles en nog wat in!
Bel ons gerust, of stuur even een mailtje.
Wij verstrekken u graag informatie – uiteraard geheel vrijblijvend!
Leonidas González (vestiging Groningen):
06 – 14 51 29 03    info@wijnendelmundo.nl
Tilly en Egbert Klasens (vestiging Steenwijk):
0521 – 51 42 02    06 – 13 25 77 62    filiaalsteenwijk@gmail.com

———————————————————————————-

Zonnige proeverij tijdens vrijgezellenfeest

Proeverij MarijenkampenDonderdag 5 mei jongstleden – Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag – waren Tilly en Egbert namens Wijnen del Mundo aanwezig in Marijenkampen (bij Steenwijk) om daar een wijnproeverij te geven voor een aantal (jonge) dames die aldaar in verband met een vrijgezellenfeestje gezellig samen waren.
De weergoden waren ons en de feestvierders bijzonder goed gezind: niets stond een proeverij op het feestelijk versierde buitenterrein in de weg! Trouwens, ook de dames hadden zich vrolijk uitgedost.
De proeverij van twee witte, twee rosé- en vier rode wijnen verliep uiteraard in een uiterst ontspannen sfeer.
Het is altijd weer afwachten of en hoe de door ons gekozen wijnen in de smaak vallen. Het is natuurlijk niet bevreemdend dat er zeer verschillende meningen worden gegeven – dat maakt een proeverij juist zo interessant.
Uiteindelijk – na anderhalf uur – waren alle ‘deelneemsters’ het erover eens dat de proeverij een geslaagd onderdeel was van het vrijgezellenfeest (dat na ons vertrek nog urenlang zou worden voortgezet…).

Proeverij voor studenten en docenten studievereniging Vedi

sv VediWoensdag 17 februari jl. organiseerde Leo een wijnproeverij bij Het Pakhuis voor leden van studievereniging Vedi uit Groningen. Vedi staat voor Voeding en Diëtetiek Insieme, een studierichting aan de Hanzehogeschool. Ook waren er enkele docenten aanwezig.
Leo liet zijn gasten vier witte en zes rode wijnen testen. Het geheel ging vergezeld van diverse hapjes.
Het waren een paar gezellige uurtjes – hoe kan het ook anders!

De studievereniging is nog erg jong: ze is officieel opgericht in 2014. ‘Insieme’ is Italiaans/Latijn voor ‘samen’. Saamhorigheid is dan ook het belangrijkste doel van Vedi. De vereniging organiseert allerlei studiegerelateerde evenementen, gezellige borrels en feesten.

Logo Toonkunstkoor Heerenveen

Wijnverkoop voor Toonkunstkoor Heerenveen

Wijnen del Mundo is al enige tijd sponsor van Toonkunstkoor Heerenveen. Vorig jaar voor het eerst waren Tilly en Egbert namens WdM met een aantal wijnen present in het gebouw waar wekelijks de repetitie plaatsvindt. De opzet: belangstellende koorleden de wijnen laten proeven en hun gelegenheid bieden wijn te bestellen. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. Een deel van de opbrengst was uiteraard bestemd voor de koorkas.
Op donderdag 19 november 2015 heeft er wederom een dergelijke wijnproeverij plaatsgevonden. De stemming zat er (net als in de repetitieruimte) goed in. Er werd door veel koorleden enthousiast geproefd en… besteld. De koorkas is daar blij mee!

Toonkunstkoor Heerenveen tijdens de uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium op 13 december 2015

Toonkunstkoor Heerenveen tijdens de uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium op 13 december 2015

Het koor heeft maandenlang geoefend op vier delen uit het Weihnachtsoratorium en twee Adventscantates van Johann Sebastian Bach. Het resultaat daarvan was op zondag 13 december jongstleden te horen in gebouw Trinitas in Heerenveen.
Wijnen del Mundo was bij de uitvoering aanwezig – als luisteraar uiteraard. We hebben, samen met een kleine 600(!) andere belangstellenden, genoten van een werkelijk fantastische uitvoering.
Professionele solisten waren Heleen Koele (sopraan), Netty Otter (alt), Mark Omvlee (tenor) en Robert Muuse (bas).
De zangers en zangeressen werden muzikaal begeleid door The Northern Consort.
Het geheel stond onder leiding van de bevlogen dirigente Pauli Yap, die solisten, koor en orkest bijkans boven zichzelf liet uitstijgen. Een  uitvoering om door een ringetje te halen!

Vorig jaar waren wij reeds aanwezig bij de magistrale uitvoering door het Toonkunstkoor van G.F. Handels Messiah.

Dit jaar bestaat het koor 145 jaar(!), wat men op bescheiden wijze in eigen kring heeft gevierd.
Wij zijn er trots op dat wij dit fantastische koor een steuntje in de rug kunnen geven.

Veel proeverijen

Leo krijgt regelmatig het verzoek om een wijnproeverij te verzorgen – voor groepen, voor groepjes, voor enkele belangstellenden. De aanleiding daarvoor is steeds weer zeer uiteenlopend: ter gelegenheid van een bedrijfsuitje, van een verjaardag, van een vrijgezellenfeestje, enzovoort. Leo en zijn wijnen zijn gewild!
Foto 2 Onlangs was er een proeverij voor acht personen uit de omgeving van Groningen die een van hen van de anderen cadeau had gekregen. Drie witte wijnen, een rosé en drie rode wijnen, een paar hapjes erbij – iedereen was enthousiast, ook degene die (bijna) nooit wijn drinkt.

Naar aanleiding van deze genoeglijke proeverij deden de aanwezigen de suggestie een dergelijk evenement in een ander jaargetijde op grotere schaal in hun dorp te organiseren (buiten!). Goed idee – Leo komt graag naar u toe!

Wijnproeverij voor vriendenclub in vakantiehuis Nijensleek

Wijnen del Mundo wordt nogal eens gevraagd voor een wijnproeverij op locatie. Dat waarderen wij vanzelfsprekend zeer, en we vinden het ook altijd weer leuk het de wijnliefhebbers naar de zin te maken.
Het is al diverse keren gebeurd dat we met een voorraadje proefwijnen op bezoek gingen bij vrienden/collega’s/neven en nichten etc. die korte of langere tijd in een vakantiehuis vertoefden.
Zo waren we zaterdagmiddag 22 november 2014 in het Drentse Nijensleek. Een vriendengroep uit het midden en westen des lands bivakkeerde het weekend aldaar in een fantastisch mooi en groot vakantiehuis. Uiteraard waren wij gespot op internet.
Proeverij Nijensleek 1Proeverij Nijensleek 2
Proeverij Nijensleek 3Proeverij Nijensleek 4Gedurende enkele uren presenteerden Tilly en Egbert een aantal wijnen uit WdM’s mooie assortiment. De stemming zat er goed in. Zo nu en dan werd de aandacht even afgeleid door de aanwezigheid van een drietal wel zeer jeugdige belangstellenden – jong geleerd is oud gedaan, dachten de ouders waarschijnlijk …

Wijnproeverij als verjaarscadeau

GiethoornEen poosje geleden alweer waren Tilly en Egbert namens Wijnen del Mundo bij een gezin in Giethoorn voor een wijnproeverij. De kinderen wilden hun jarige vader een proeverij cadeau doen en hadden daarvoor Wijnen del Mundo benaderd.
Zo’n proeverij is altijd gezellig. Het aantal deelnemers is meestal klein, waardoor je contact met iedereen hebt en gemakkelijk meningen over de geproefde wijnen kunt uitwisselen.

De proeverij in Giethoorn was een groot succes. Vader was blij met zijn cadeau, kinderen en moeder waren blij dat vader en echtgenoot tevreden was, en het deed Tilly en Egbert weer goed dat zij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren!

Wijnen del Mundo en Wijnfestijn Groningen: een geslaagde combinatie!

Het Wijnfestijn, dat zaterdag 10 mei 2014 door EMG Faktors in samenwerking met Wijnen del Mundo werd georganiseerd, is succesvol verlopen. Het evenement vond plaats in de thuishaven van EMG Faktors, de voormalige graanfabriek aan het Eemskanaal in Groningen. Wijnen del Mundo was met 42 wijnen aanwezig tijdens dit grote festijn.

Leo had een compleet team om zich heen verzameld om de drukte aan te kunnen. De hele middag was er ‘aanloop’. De toegangskaart gaf de gasten recht op het proeven van tien wijnen. Bij binnenkomst had men een wijnglas gekregen. Een aantal belangstellenden schaften een tweede kaart aan, zodat ze nogmaals tien wijnen konden kiezen en proeven. Vooral de Chileense wijnen waren erg in trek.

Leo kreeg veel leuke reacties, zowel over de wijnen als over de locatie.

Wijnfestijn 3AWijnfestijn 1Wijnfestijn 2

Kijk voor meer beelden in de rubriek ‘Foto’s’ bij ‘Wijnfestijn Groningen’.

Proeverij voor vriendinnen tijdens lang weekend in vakantiehuisje

DSC09770De wijnproeverij die Wijnen del Mundo vrijdagavond 13 september 2013 verzorgde voor zes vriendinnen die een lang weekend met elkaar doorbrachten in een vakantiehuisje op een mooi park in de omgeving van Steenwijk, werd een bijzonder gezellig gebeuren.

De dames bleken oud-klasgenoten van een middelbare school in Emmen te zijn. Elk jaar komen ze een weekend bij elkaar om herinneringen op te halen en samen leuke dingen te doen. Deze keer hadden ze onder andere voor een wijnproeverij gekozen. We waarderen het uiteraard zeer dat ze Wijnen del Mundo daarvoor hebben gevraagd.
Overigens wisten vier van de zes niet wat hun deze avond te wachten stond. Gelukkig bleek onze komst een aangename verrassing te zijn.

Allerlei (wijn)onderwerpen passeerden de revue, van slikken of spugen tot huilende wijnen…

Niet alleen de vriendinnen, maar ook WdM’s Tilly en Egbert hadden het enorm naar hun zin. Voor herhaling vatbaar, zo’n vrolijke avond!

Wijnproeverij op Groninger wateren

Zaterdag 31 augustus 2013 stapte Leo weer eens in de boot met een aantal dames voor een boottochtje door de Stad-Groninger wateren. Niet zomaar een boot – nee, het was de ‘borrelboot’! Overigens een andere borrelboot dan waarmee Leo twee jaar geleden diverse tochten met gasten van allerlei pluimage maakte. Van borrels was natuurlijk geen sprake, Leo gaat zulke uitdagingen niet aan zonder een groot aantal flessen wijn aan boord.
Proeverij borrelboot 1 Proeverij borrelboot 2Deze zaterdag had hij een aantal dames uit Stadskanaal en omgeving te gast. Vorig jaar hadden zij al eens een wijnproeverij bij Leo geregeld voor een vriendin die 50 jaar was geworden. Acht verschillende flessen wijn werden tijdens de boottocht ‘ontkurkt’ – van kurken is tegenwoordig natuurlijk vaak geen sprake meer – die vervolgens door de vriendinnen uitgebreid werden gekeurd.
Het waren een paar gezellige, ‘superrelaxte’ uurtjes, onder prachtige weersomstandigheden.

Voor bijzondere wijnproeverijen ben je bij Leo aan het juiste adres!

Proeverij buurtvereniging ’t Ende in Oldemarkt niet zo zomers als gehoopt…

In februari 2012 verzorgde Wijnen del Mundo een wijnproeverij voor buurtvereniging ’t Ende in Oldemarkt. Toen reeds werd geopperd niet te lang te wachten met een proeverij in de zomer.
Welaan, vrijdagavond 21 juni 2013 waren we wederom te gast bij de buurtvereniging, voor een zomerse wijnproeverij derhalve. Een geschiktere datum daarvoor is natuurlijk niet denkbaar!
Het was de bedoeling het gebeuren buiten te doen plaatsvinden: op 21 juni verwacht je toch wel zomerse omstandigheden. De weergoden beslisten anders: het mooie weer van een paar dagen daarvoor verdreven ze met harde hand. Gevolg was uiteraard dat het evenement naar binnen moest worden verplaatst. Alle lof voor de organisatoren dat alles zo vlot werd geregeld!
Er was een select groepje wijnliefhebbers aanwezig. Ze kregen – in het kader van de viering van de 21e juni – zeven ‘zomerse’ wijnen voorgeschoteld: een prosecco, drie witte wijnen en drie rosés. Drie rode wijnen (waaronder twee van onze nieuwe Spaanse aanwinsten) vormden het slot van de proeverij. De Rioja Crianza bleek voor de meesten een zeer aangename verrassing.
DSC09454 Zomerproeverij 't Ende 3 DSC09459Tijdens de bijzonder geanimeerde bijeenkomst werd uitgebreid van gedachten gewisseld over de geproefde wijnen. Het is altijd weer leuk te vernemen hoe verschillend er geoordeeld wordt. Dat is het boeiende van wijn proeven!

Proeverij voor studentenvereniging Navigators in Groningen

Logo NSGOp vrijdag 8 februari 2013 hield Leo in Het Pakhuis een proeverij voor leden van N.S.G. (Navigators Studentenvereniging Groningen). Er waren 23 belangstellenden – het ging er gezellig aan toe. Blijkens de linkerfoto (hieronder) had ook Leo het bijzonder naar zijn zin.
N.S.G. is een snelgroeiende, christelijke studentenvereniging in Groningen. Met momenteel bijna 450 leden hoort ze bij de grootste christelijke verenigingen van Nederland. Daarnaast is de vereniging de vierde van Groningen, waardoor ze midden in de Groningse studentenwereld staat.

Proeverij NSG 1 Proeverij NSG 2
———-

Proeverij voor vriendenclub in Stadslogement Steenwijk

Op donderdag 22 november 2012 ontving Wijnen del Mundo in Stadslogement De Smederij van Steenwijk een groep van vijftien personen – een hechte vriendenclub, afkomstig uit diverse delen van Nederland – voor een wijnproeverij. Ze brachten enkele dagen door in de omgeving van Steenwijk. Als onderdeel van dat gebeuren lieten ze zich ’s middags, tussen drie en vijf, verrassen door Tilly en Egbert.
Het ging er gezellig aan toe. Het is altijd even afwachten hoe de ‘klik’ is tussen gasten en gastgever, maar de sfeer was al gauw lekker ontspannen.
Gabriëlle en Peter Haveman van het Stadslogement droegen zorg voor de catering én natuurlijk voor de fijne ambiance! Hun vanzelfsprekende gastvrijheid deed onze en hun gasten zichtbaar goed.
De vriendenclub verliet na twee uren proeven, genieten van Peters hapjes en veel kletsen tevreden het unieke etablissement in Steenwijks Gasthuisstraat. De taxi die ze hadden besteld, stond precies op de afgesproken tijd voor de deur. De twee uren waren omgevlogen…

Bezoekt u eens de website van het sfeervolle hotel – en daarna misschien – ooit – het hotel zelf. Wat een mooie kamers, wat een heerlijke sfeer!  www.stadslogementsteenwijk.nl

Gezellige proeverij in Het Pakhuis

De proeverij in Het Pakhuis in Groningen op vrijdag 2 november 2012 werd gekenmerkt door een gezellige sfeer. Een kleine twintig personen proefden tien wijnen uit het assortiment van Wijnen del Mundo.
Over twee wijnen waren de aanwezigen bijzonder goed te spreken: Ventisquero Gran Reserva Queulat Shiraz en zijn broertje / haar zusje (?) Ventisquero Gran Reserva Queulat Carmenère. Niet zo verwonderlijk, want dat zijn twee voortreffelijke visitekaartjes van Wijnen del Mundo. Geen goedkope wijnen, maar we durven gerust te stellen dat ze hun prijs meer dan waard zijn!

Wijnen del Mundo op Nationale Burendag in Eesveen

Zaterdag 22 september 2012 vonden overal in het land activiteiten plaats in het kader van Nationale Burendag. Zo ook in Eesveen bij Steenwijk, waar buren overigens niet alleen op Nationale Burendag gezamenlijk van alles organiseren.
Deze zaterdag was er dus van alles te doen in het gezellige dorp. Onderdeel van de diverse activiteiten was een wijnproeverij, die verzorgd werd door Wijnen del Mundo. Het was een gezellig evenement onder, voor een wijnproeverij, bijzondere omstandigheden…
De proeverij vond plaats in een tent op het sportterrein, waarvan één lange zijde open was. Zodoende was er zicht op enthousiast hun spel beoefenende beachvolleyballers en jeu-de-boulers. In de tent was een gezellige bar en speelden een aantal klaverjassers hun spel. Gelukkig had Tilly de beschikking over een microfoon, zodat ze voor ieder verstaanbaar haar verhaal bij de verschillende wijnen kon vertellen.
Het werd een ontzettend geanimeerde proeverij, waar we met plezier op terugkijken. Tot haar verrassing kreeg Tilly na afloop een heel mooi boeket  overhandigd, welk gebaar ze uiteraard enorm waardeerde. Dat de aanwezigen de proeverij op prijs stelden, bleek overduidelijk uit het grote aantal bestellingen!

In de rubriek ‘Foto’s’ een beeldverslag van  de proeverij.

Proeverij op 21 september 2012 in Het Pakhuis in Groningen

Op vrijdag 21 september 2012 was Leo wederom met een proeverij present in Het Pakhuis in de Peperstraat in Groningen. Het evenement was ruim van tevoren volgeboekt. Hij presenteerde de liefst 27 belangstellenden tien heerlijke wijnen uit het assortiment van Wijnen del Mundo. Leuk om te vermelden: onder de gasten waren negen van origine Spaanssprekende dames, afkomstig uit Colombia, Chili, Venezuela, Cuba, Dominicaanse Republiek en Spanje. Dat vond de Nederlandse Chileen Leo(nidas) González niet verkeerd…

Beelden van de gezellige proeverij vindt u in de rubriek ‘Foto’s’.


Proeverij voor het goede doel: DISCOVER THE WORLD

Op donderdagavond 13 september 2012 gaf Leo een wijnproeverij in Het Pakhuis in Groningen. Tijdens een besloten bijeenkomst schotelde hij de twintig à vijfentwintig genodigden drie witte en zeven rode wijnen voor. De avond stond in het teken van stichting ‘Discover the World’ uit Groningen. De baten van de avond komen ten goede aan deze stichting.
Wijnen del Mundo wil graag een steentje bijdragen aan een betere wereld en staat daarom van harte een deel van de opbrengst af aan het goede doel.

Discover the World is een stichting zonder winstoogmerk met als doel maatschappelijke betrokkenheid te creëren voor situaties elders in de wereld. Na door alle continenten gereisd te hebben heeft Discover the World meerdere projecten opgezet. Deze projecten zijn ontstaan in samenwerking met de contacten ter plaatse. In onderling overleg en gericht op meerdere millenniumdoelen, zoals onderwijs, duurzaamheid, gelijkheid, gezondheid en minder kindersterfte zijn de projecten tot stand gekomen die de kinderen moeten helpen op weg naar een betere toekomst. De persoonlijke insteek en kennis over zowel de projecten als de veilige locaties maakt Discover the World uniek!
De projecten, gebaseerd in Afrika, bestaan uit vrijwilligerswerk op basisscholen, weeshuizen en sporten met de kinderen. De duurzaamheid van de projecten staat hierbij centraal, zodat een goede continuïteit voor en door de lokale omgeving wordt nagestreefd.
Nieuwsgierig naar ‘Discover the World’? Kijk op www.discovertheworld.nl.

Leo op bezoek bij Jonge Socialisten in Groningen 

Onlangs was Leo te gast bij de jongerenafdeling van de Partij van de Arbeid in Groningen, waar hij een aantal van Wijnen del Mundo’s heerlijke wijnen liet proeven. Want daar blijken de jonge socialisten ook van te houden, van een glaasje wijn.
Een en ander betekent geenszins dat Leo hiermee zijn voorkeur voor ‘links’ heeft getoond. Neen, iedere partij is hem even lief. Dus, (jonge) politici, van welke partij dan ook: hebben jullie een keer een partijbijeenkomst, Leo komt graag langs om – eventueel tussen de serieuze politieke bedrijven door – een beetje verlichting te brengen door middel van een wijnproeverij. Gezellig en lekker!

———-

Zonnige VERJAARDAGSPROEVERIJ in Hardenberg

Zondag 20 mei 2012 luisterden Tilly en Egbert namens Wijnen del Mundo een verjaardagsfeest in het Overijsselse Hardenberg op. Want ook daarvoor zijn wij in!
Als zich niet zo veel notoire wijndrinkers onder de aanwezigen bevinden – wat in Hardenberg het geval was – is het een extra uitdaging om het genieten van wijn te promoten.
De reacties na afloop waren hartverwarmend.

Alle foto’s van deze proeverij vindt u in de rubriek ‘Foto’s’, subkopje ‘Proeverij Hardenberg’.


Zeer geslaagde proeverij bij BUURTVERENIGING ‘T ENDE in Oldemarkt

De proeverij op vrijdagavond 3 februari 2012 in Oldemarkt, bij buurtvereniging ‘t Ende (zie ook foto rechtsboven), kunnen we zonder meer bijzonder geslaagd noemen. We waren te gast bij Sandra en Patrick, die hun woonkamer volledig ‘verbouwd’ hadden om plaats te kunnen bieden aan 26 personen. Het was allemaal ontzettend goed voorbereid.
Al om kwart over 7 begonnen we, met het bekijken van een interessante videofilm over wijnhuis Maronesse in Marknesse, vlak bij Blokzijl.
De uren daarna besteedden we aan het proeven van liefst twaalf wijnen uit het assortiment van Wijnen del Mundo, met tussendoor gelegenheid om iets te eten. We ’openden’ met de verfrissende La Gondola Prosecco Frizzante; het stevige sluitstuk vormde Ventisquero’s Gran Reserva Queulat Shiraz. Tilly vertelde tussen de bedrijven door allerlei leuke en handige weetjes over wijn en de te proeven wijnen.
De stemming zat er de hele avond goed in. Na afloop gingen er al stemmen op om zoiets nog een keertje over te doen!

Geanimeerde proeverij bij PASSAGE, afdeling Steenwijk

Woensdag 9 november 2011 verzorgden Tilly en Egbert namens Wijnen del Mundo in ‘De Schutse’ in Steenwijk een wijnproeverij tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de dames van deze christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging.
Passage is een vereniging van en voor vrouwen met een christelijke levensvisie. Vanuit hun inspiratiebron, de bijbel, zetten ze zich actief in voor hun leefomgeving en bespreken ze maatschappelijke ontwikkelingen en (inter)nationale vraagstukken. Passage heeft drie hoofdpijlers:
– ontmoeting: men ontmoet elkaar op afdelingsavonden en koffieochtenden, maar ook op de verschillende clubs en ontmoetings- en studiedagen;
– ontwikkeling: door middel van lezingen, cursussen, trainingen, gespreks- en leeskringen;
– ontspanning: lezen, creatief bezig zijn, films bekijken, excursies en reizen maken.
Op die 9e november kwamen alle drie pijlers aan bod.
Na de inleiding van de voorzitster – zeer toepasselijk over Johannes 15:1-17: ‘Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken’ – kregen de ruim veertig aanwezigen acht verschillende wijnen voorgeschoteld. Naar aanleiding van het proeven en de informatie die Tilly en Egbert verstrekten, stelden de dames een groot aantal leuke vragen, zodat de pijler ‘ontwikkeling’ behoorlijk eer werd aangedaan… (De ‘ontmoeting’ had al plaatsgevonden; de ‘ontspanning’ zat er vanaf het begin al in en nam tijdens het vorderen van het proeven alleen maar toe…)
Een geslaagde én bijzondere avond!

Leo op DE BORRELBOOT in Groningen

Zaterdag 4 juni 2011 verzorgde Leo op de bekende Borrelboot in Groningen een wijnproeverij. De stemming onder de aanwezigen zat er vanaf het begin natuurlijk goed in. Het schitterende weer was een fantastische toevoeging. Onder het kopje ‘Leo op Borrelboot’ in de rubriek ‘Foto’s’ vindt u meer foto’s van dit evenement. Het is weliswaar al een jaar geleden, maar we handhaven de foto’s vanwege de nog steeds leuke reacties.

Voor info over De Borrelboot in Groningen: www.deborrelboot.com.