Wijnproeverij

ZIN IN EEN WIJNPROEVERIJ?

Een verjaardags- of bedrijfsfeestje opluisteren met een wijnproeverij?
Of zomaar met een paar vrienden bij u thuis wijn proeven?
Informeert u eens naar de mogelijkheden. Wij zijn voor van alles en nog wat in!
Bel ons gerust, of stuur even een mailtje.
Wij verstrekken u graag informatie – uiteraard geheel vrijblijvend!
Leonidas González (vestiging Groningen):
06 – 14 51 29 03    info@wijnendelmundo.nl
Tilly en Egbert Klasens (vestiging Steenwijk):
0521 – 51 42 02    06 – 13 25 77 62    filiaalsteenwijk@gmail.com

HIERONDER VERSLAGJES VAN ZOMAAR EEN PAAR PROEVERIJEN VAN DE LAATSTE JAREN

 


Wijnverkoop voor Toonkunstkoor Heerenveen

Wijnen del Mundo is enkele jaren sponsor geweest van Toonkunstkoor Heerenveen. In 2014 waren Tilly en Egbert namens WdM voor het eerst met een aantal wijnen present in gebouw Trinitas, waar wekelijks de repetitie plaatsvindt. De opzet: belangstellende koorleden de wijnen laten proeven en hun gelegenheid bieden wijn te bestellen. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. Een deel van de opbrengst was uiteraard bestemd voor de koorkas. Op donderdag 19 november 2015 heeft er wederom een dergelijke wijnproeverij plaatsgevonden.
Donderdag 1 december 2016 waren we wederom aanwezig tijdens de repetitieavond. Vooraf, in de pauze en na de repetitie hebben de leden een tiental wijnen kunnen proeven. De bestellingen die daaruit voortkwamen, hebben ervoor gezorgd dat de penningmeester opnieuw een leuk bedrag op de rekening van het koor kon bijschrijven!
Of het proeven vóór de repetitie – van welke mogelijkheid verscheidene leden van het koor gebruikmaakten – invloed heeft gehad op de zangprestaties, is ons niet bekend.

Toonkunstkoor Heerenveen tijdens de uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium op 13 december 2015

Toonkunstkoor Heerenveen tijdens de uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium op 13 december 2015

Het koor gaf zondag 13 november jongstleden zijn najaarsconcert. Maandenlange oefening mondde uit in een geweldig mooie uitvoering van Wolfgang Amadeus Mozarts Mis in c klein KV 427 (ook wel ‘Grote Mis’ genoemd) en van Psalm 42 ‘Wie der Hirsch schreit’ van Felix Mendelssohn Bartholdy. Professionele solisten werkten aan het concert mee. Zangers en zangeressen werden begeleid door Het Promenade Orkest.
Het geheel stond wederom onder leiding van de bevlogen dirigente Pauli Yap, die solisten, koor en orkest bijkans boven zichzelf liet uitstijgen. Een uitvoering om door een ringetje te halen!

Wijnen del Mundo (Tilly en Egbert) was bij de uitvoering aanwezig – als luisteraar uiteraard. We hebben, samen met 500(!) andere belangstellenden, genoten van een werkelijk fantastische uitvoering. De verrassende toegift, het Ave Verum van Mozart, bracht veel toehoorders tot ontroering, door de bijzondere manier waarop dit lied ten uitvoer werd gebracht.

In 2014 bestond het koor 145 jaar(!), wat men op bescheiden wijze in eigen kring heeft gevierd.

Proeverij voor medewerksters Agrifac Steenwijk

Jaarlijks organiseren de vrouwelijke medewerkers van het wereldwijd bekende bedrijf Agrifac in Steenwijk een gezellige onderlinge activiteit. Vrijdag 17 juni 2016 gingen ze onder andere gezamenlijk eten. Om daarvoor alvast in de juiste stemming te komen, leek hun een wijnproeverij niet zo’n gek idee. Wijnen del Mundo werd daartoe benaderd – handig, want er is een filiaal in Steenwijk!

DSC09493
Dergelijke wijnproeverijen zijn een kolfje naar de hand van Tilly en Egbert. Alles regelen zij in goed overleg met en naar wens van de organisatoren. Op welke locatie dient de proeverij plaats te vinden? Op welke dag, op welk tijdstip? Hoeveel wijnen, hoeveel rood/wit/rosé? Als het maar even kan, voldoen ze aan ieder verzoek. Er is één ‘maar’: voor hapjes dient men zelf te zorgen.

De proeverij voor de Agrifac-dames vond plaats in de kantine van het bedrijf aan de Eesveenseweg. Na werktijd – het weekend stond voor de deur. Lekker ontspannen! Alleen jammer dat niet alle medewerksters aanwezig konden zijn.
We kunnen gerust stellen dat het een geslaagd evenement is geworden. De stemming zat er goed in, de wijnen werden met aandacht geproefd, en tussendoor was er voldoende gelegenheid om allerlei dingen de revue te laten passeren. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!
Agrifac is producent van landbouwspuiten en bietenrooimachines, die aan vele landen in de hele wereld worden geleverd.

Zonnige proeverij tijdens vrijgezellenfeest

Proeverij MarijenkampenDonderdag 5 mei 2016 – Bevrijdingsdag/ Hemelvaartsdag – waren Tilly en Egbert namens Wijnen del Mundo aanwezig in Marijenkampen (bij Steenwijk) om daar een wijnproeverij te geven voor een aantal (jonge) dames die aldaar in verband met een vrijgezellenfeestje gezellig samen waren.
De weergoden waren ons en de feestvierders bijzonder goed gezind: niets stond een proeverij op het feestelijk versierde buitenterrein in de weg! Trouwens, ook de dames hadden zich vrolijk uitgedost.
De proeverij van twee witte, twee rosé- en vier rode wijnen verliep uiteraard in een uiterst ontspannen sfeer.
Het is altijd weer afwachten of en hoe de door ons gekozen wijnen in de smaak vallen. Het is natuurlijk niet bevreemdend dat er zeer verschillende meningen worden gegeven – dat maakt een proeverij juist zo interessant.
Uiteindelijk – na anderhalf uur – waren alle ‘deelneemsters’ het erover eens dat de proeverij een geslaagd onderdeel was van het vrijgezellenfeest (dat na ons vertrek nog urenlang zou worden voortgezet…).

Proeverij voor studenten en docenten studievereniging Vedi

sv VediWoensdag 17 februari 2016 organiseerde Leo een wijnproeverij bij Het Pakhuis voor leden van studievereniging Vedi uit Groningen. Vedi staat voor Voeding en Diëtetiek Insieme, een studierichting aan de Hanzehogeschool. Ook waren er enkele docenten aanwezig.
Leo liet zijn gasten vier witte en zes rode wijnen testen. Het geheel ging vergezeld van diverse hapjes.
Het waren een paar gezellige uurtjes – hoe kan het ook anders!

De studievereniging is nog erg jong: ze is officieel opgericht in 2014. ‘Insieme’ is Italiaans/Latijn voor ‘samen’. Saamhorigheid is dan ook het belangrijkste doel van Vedi. De vereniging organiseert allerlei studiegerelateerde evenementen, gezellige borrels en feesten.

Veel proeverijen

Foto 2Leo krijgt regelmatig het verzoek om een wijnproeverij te verzorgen – voor groepen, voor groepjes, voor enkele belangstellenden. De aanleiding daarvoor is steeds weer zeer uiteenlopend: ter gelegenheid van een bedrijfsuitje, van een verjaardag, van een vrijgezellenfeestje, enzovoort. Leo en zijn wijnen zijn gewild!
Onlangs was er een proeverij voor acht personen uit de omgeving van Groningen die een van hen van de anderen cadeau had gekregen. Drie witte wijnen, een rosé en drie rode wijnen, een paar hapjes erbij – iedereen was enthousiast, ook degene die (bijna) nooit wijn drinkt.

Naar aanleiding van deze genoeglijke proeverij deden de aanwezigen de suggestie een dergelijk evenement in een ander jaargetijde op grotere schaal in hun dorp te organiseren (buiten!). Goed idee – Leo komt graag naar u toe!

Proeverij voor buurtvereniging Zuidveen

Woensdag 21 oktober 2015 verzorgden we voor de buurtvereniging Zuidveen (gemeente Steenwijkerland) een wijnproeverij. Ook de plaatselijke kaashandelaar Klaas Kaas was present met een selectie lekkere kazen.

Logo Klaas Kaas Het waren een paar zeer geanimeerde uurtjes. De aanwezigen  (voornamelijk vrouwen – er was voetbal op de tv…) keurden de  verschillende wijnen met aandacht. Tevens konden ze ervaren welke  wijnen met welke kazen een ‘match’ hadden en welke ‘botsten’.
Voor Klaas Kaas was het de eerste keer dat hij een dergelijke proeverij meemaakte. Hij was zó enthousiast, dat hij graag nog eens wil deelnemen aan een dergelijk evenement. We zijn zo vrij dat tevens als een compliment aan het adres van Wijnen del Mundo te beschouwen!

Wijnproeverij als verjaarscadeau

GiethoornEen poosje geleden alweer waren Tilly en Egbert namens Wijnen del Mundo bij een gezin in Giethoorn voor een wijnproeverij. De kinderen wilden hun jarige vader een proeverij cadeau doen en hadden daarvoor Wijnen del Mundo benaderd.
Zo’n proeverij is altijd gezellig. Het aantal deelnemers is meestal klein, waardoor je contact met iedereen hebt en gemakkelijk meningen over de geproefde wijnen kunt uitwisselen.

De proeverij in Giethoorn was een groot succes. Vader was blij met zijn cadeau, kinderen en moeder waren blij dat vader en echtgenoot tevreden was, en het deed Tilly en Egbert weer goed dat zij daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren!

Wijnproeverij op Groninger wateren

Zaterdag 31 augustus 2013 stapte Leo weer eens in de boot met een aantal dames voor een boottochtje door de Stad-Groninger wateren. Niet zomaar een boot – nee, het was de ‘borrelboot’! Overigens een andere borrelboot dan waarmee Leo twee jaar geleden diverse tochten met gasten van allerlei pluimage maakte. Van borrels was natuurlijk geen sprake, Leo gaat zulke uitdagingen niet aan zonder een groot aantal flessen wijn aan boord.

Proeverij borrelboot 1 Proeverij borrelboot 2Deze zaterdag had hij een aantal dames uit Stadskanaal en omgeving te gast. Vorig jaar hadden zij al eens een wijnproeverij bij Leo geregeld voor een vriendin die 50 jaar was geworden. Acht verschillende flessen wijn werden tijdens de boottocht ‘ontkurkt’ – van kurken is tegenwoordig natuurlijk vaak geen sprake meer – die vervolgens door de vriendinnen uitgebreid werden gekeurd.
Het waren een paar gezellige, ‘superrelaxte’ uurtjes, onder prachtige weersomstandigheden.

Voor bijzondere wijnproeverijen ben je bij Leo aan het juiste adres!

Proeverij buurtvereniging ’t Ende in Oldemarkt niet zo zomers als gehoopt…

In februari 2012 verzorgde Wijnen del Mundo een wijnproeverij voor buurtvereniging ’t Ende in Oldemarkt. Toen reeds werd geopperd niet te lang te wachten met een proeverij in de zomer.
Welaan, vrijdagavond 21 juni 2013 waren we wederom te gast bij de buurtvereniging, voor een zomerse wijnproeverij derhalve. Een geschiktere datum daarvoor is natuurlijk niet denkbaar!
Het was de bedoeling het gebeuren buiten te doen plaatsvinden: op 21 juni verwacht je toch wel zomerse omstandigheden. De weergoden beslisten anders: het mooie weer van een paar dagen daarvoor verdreven ze met harde hand. Gevolg was uiteraard dat het evenement naar binnen moest worden verplaatst. Alle lof voor de organisatoren dat alles zo vlot werd geregeld!
Er was een select groepje wijnliefhebbers aanwezig. Ze kregen – in het kader van de viering van de 21e juni – zeven ‘zomerse’ wijnen voorgeschoteld: een prosecco, drie witte wijnen en drie rosés. Drie rode wijnen (waaronder twee van onze nieuwe Spaanse aanwinsten) vormden het slot van de proeverij. De Rioja Crianza bleek voor de meesten een zeer aangename verrassing.

DSC09454 Zomerproeverij 't Ende 3 DSC09459Tijdens de bijzonder geanimeerde bijeenkomst werd uitgebreid van gedachten gewisseld over de geproefde wijnen. Het is altijd weer leuk te vernemen hoe verschillend er geoordeeld wordt. Dat is het boeiende van wijn proeven!

 

 

 

 

 

 

 

Proeverij voor studentenvereniging Navigators in Groningen

Logo NSGOp vrijdag 8 februari 2013 hield Leo in Het Pakhuis een proeverij voor leden van N.S.G. (Navigators Studentenvereniging Groningen). Er waren 23 belangstellenden – het ging er gezellig aan toe. Blijkens de linkerfoto (hieronder) had ook Leo het bijzonder naar zijn zin.
N.S.G. is een snelgroeiende, christelijke studentenvereniging in Groningen. Met momenteel bijna 450 leden hoort ze bij de grootste christelijke verenigingen van Nederland. Daarnaast is de vereniging de vierde van Groningen, waardoor ze midden in de Groningse studentenwereld staat.

 

Proeverij NSG 1 Proeverij NSG 2

Proeverij op 21 september 2012 in Het Pakhuis in Groningen

Op vrijdag 21 september 2012 was Leo wederom met een proeverij present in Het Pakhuis in de Peperstraat in Groningen. Het evenement was ruim van tevoren volgeboekt. Hij presenteerde de liefst 27 belangstellenden tien heerlijke wijnen uit het assortiment van Wijnen del Mundo. Leuk om te vermelden: onder de gasten waren negen van origine Spaanssprekende dames, afkomstig uit Colombia, Chili, Venezuela, Cuba, Dominicaanse Republiek en Spanje. Dat vond de Nederlandse Chileen Leo(nidas) González niet verkeerd…

Beelden van de gezellige proeverij vindt u in de rubriek ‘Foto’s’.


Proeverij voor het goede doel: DISCOVER THE WORLD

Op donderdagavond 13 september 2012 gaf Leo een wijnproeverij in Het Pakhuis in Groningen. Tijdens een besloten bijeenkomst schotelde hij de twintig à vijfentwintig genodigden drie witte en zeven rode wijnen voor. De avond stond in het teken van stichting ‘Discover the World’ uit Groningen. De baten van de avond komen ten goede aan deze stichting.
Wijnen del Mundo wil graag een steentje bijdragen aan een betere wereld en staat daarom van harte een deel van de opbrengst af aan het goede doel.

Discover the World is een stichting zonder winstoogmerk met als doel maatschappelijke betrokkenheid te creëren voor situaties elders in de wereld. Na door alle continenten gereisd te hebben heeft Discover the World meerdere projecten opgezet. Deze projecten zijn ontstaan in samenwerking met de contacten ter plaatse. In onderling overleg en gericht op meerdere millenniumdoelen, zoals onderwijs, duurzaamheid, gelijkheid, gezondheid en minder kindersterfte zijn de projecten tot stand gekomen die de kinderen moeten helpen op weg naar een betere toekomst. De persoonlijke insteek en kennis over zowel de projecten als de veilige locaties maakt Discover the World uniek!
De projecten, gebaseerd in Afrika, bestaan uit vrijwilligerswerk op basisscholen, weeshuizen en sporten met de kinderen. De duurzaamheid van de projecten staat hierbij centraal, zodat een goede continuïteit voor en door de lokale omgeving wordt nagestreefd.
Nieuwsgierig naar ‘Discover the World’? Kijk op www.discovertheworld.nl.

Leo op bezoek bij Jonge Socialisten in Groningen 

Onlangs was Leo te gast bij de jongerenafdeling van de Partij van de Arbeid in Groningen, waar hij een aantal van Wijnen del Mundo’s heerlijke wijnen liet proeven. Want daar blijken de jonge socialisten ook van te houden, van een glaasje wijn.
Een en ander betekent geenszins dat Leo hiermee zijn voorkeur voor ‘links’ heeft getoond. Neen, iedere partij is hem even lief. Dus, (jonge) politici, van welke partij dan ook: hebben jullie een keer een partijbijeenkomst, Leo komt graag langs om – eventueel tussen de serieuze politieke bedrijven door – een beetje verlichting te brengen door middel van een wijnproeverij. Gezellig en lekker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leo op DE BORRELBOOT in Groningen

Zaterdag 4 juni 2011 verzorgde Leo op de bekende Borrelboot in Groningen een wijnproeverij. De stemming onder de aanwezigen zat er vanaf het begin natuurlijk goed in. Het schitterende weer was een fantastische toevoeging. Onder het kopje ‘Leo op Borrelboot’ in de rubriek ‘Foto’s’ vindt u meer foto’s van dit evenement. Het is weliswaar al een jaar geleden, maar we handhaven de foto’s vanwege de nog steeds leuke reacties.

Voor info over De Borrelboot in Groningen: www.deborrelboot.com.